Кои са най-нископлатените професии в България

Доста от професиите в България са несправедливо нископлатени, въпреки благородния характер, който носят. Хората, които се занимават с богословие, изкуство, образование, фелдшерство и драма, са посветени на това да се трудят в полза на обществото, но за съжаление не получават заслуженото възнаграждение. Месечната заплата е твърде ниска, което поставя служителите в тези сектори на границата между достойния живот и бедността.

В опитите си да повишат своите доходи, нископлатените служители започват и втора работа, която да им осигури допълнителни финанси. Тя не винаги се намира толкова лесно, като ако и Вие сте в подобна ситуация и искате да избягате от безпаричието, вижте какво има да Ви предложи Zaplata.bg и открийте новия си работодател за секунди.

Кои професии в България са най-нископлатени

Справедливостта не винаги възтържествува, особено ако става дума за заплатите в България. Днес можем да срещнем хора, които работят по над 10 часа на ден, но не могат да се похвалят с високи доходи; и такива, които съвсем не се трудят упорито, но въпреки това разполагат с доста средства всеки месец. Въпрос на късмет или на добро образование – днес могат да се намерят и високоплатени професии и нископлатени такива. Ако се питате кои са вторите, ето ги и тях:

  • Музиканти;
  • Учители;
  • Филолози;
  • Градинари;
  • Социални работници;
  • Фелдшери;
  • Библиотекари и др.

По стечение на обстоятелствата, доста хора практикуват именно тези професии, които разбира се не им носят добра печалба годишно. Никак даже. Открийте предложения за високоплатени позиции в Zaplata.bg и не се отчайвайте от обстановката в България. Решение винаги има!

Очаква ли се повишение на заплатите през 2021

Намираме се в световна криза, която ни изправи пред доста изпитания. Малкият и среден бизнес е най-засегнат от създалата се обстановка, заради социалната изолация, която за едни е пагубна, но за друга се оказва нова възможност. Секторите, в които се очаква ръст на заплатите са медицината, онлайн търговията, фармацевтиката, ИТ, образованието и някои държавни сектори. Загубите за хотелиерите и ресторантьорите ще са най-големи, като там се очертава да са и най-нископлатените позиции.

Как да намерим добри предложения за работа

Zaplata.bg е онлайн портал, в който са събрани атрактивни предложения за работа. Дори и по време на криза, развитие в професионален план винаги има, затова заменете отчаянието с нови амбиции и вярвайте в себе си. Високоплатената професия в България не е мираж дори и по време на пандемия – открийте я в Zaplata.bg и отгърнете нова страница в живота си. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *